(Deze section is ontzichtbaar)

11 December Lezing Alkmaar

Wil je meer te weten komen over autisme en tips krijgen om er beter mee om te gaan? In deze interactieve lezing word er met verhalen uit de realiteit uitgelegd wat het zo ingewikkeld maakt deze doelgroep te begrijpen. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee natuurlijk!

Wat is autisme?

Autisme is een prikkelverwerkingsstoornis. Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 hebben deze stoornis. Ik ga je laten zien in deze lezing hoe  autisme eruit kan zien en wat het nou zo ingewikkeld maakt om deze doelgroep goed te kunnen begeleiden.

 

De belevingswereld van uw kind met autisme

Tijdens deze interactieve lezing ontdek je wat de rol van overprikkeling voor de belevingswereld van je kind kan betekenen. Na de lezing zal je beter begrijpen hoe je kind de wereld ervaart en hoe je hem of haar hierbij kunt ondersteunen.

Hoe maakt u contact met uw kind met autisme?

Kinderen met autisme vragen van ons om echt in het hier en nu te zijn. Ze zoeken op hun eigen kwetsbare manier contact, ook al wekken ze  niet altijd die indruk. Maar hoe komt je nou echt goed in contact met je kind?

Wilt u meer te weten komen over uw autistische kind?

Kom naar de lezing in Alkmaar!

We begrijpen dat communiceren met een autistisch kind lastig kan zijn.
Maar het hoeft helemaal niet lastig te zijn!

Tijdens de lezing worden er praktische tips gegeven waar de communicatie en relatie van u en uw kind sterker van wordt.

11 December geen tijd? Geen probleem!
Meld je hier aan voor de volgende lezing

Hoe word de training die Margaret geeft ervaren?

Ik heb de training als heel erg fijn ervaren. omdat Margaret erg kundig is en erg veel ervaring heeft met kinderen met hoogsensitiviteit en autisme. 

Daarnaast heeft ze ook veel persoonlijke verhalen waardoor het gemakkelijker is om samen te zoeken naar hoe je het beste kunt omgaan met je kind met hoogsensitiviteit. Ik heb veel aan de cursus gehad en kan het goed overdragen naar mijn gezin en man. Ons gezin is erg relaxt en stabiel geworden.”

– Carola

Ik vond de training een leuke, inspirerende en afwisselende training. Margaret heeft ‘m ook met liefde gegeven. 

Het is een hele informatieve training al wist ik door mijn werk al veel over autisme. De filmpjes geven een goed beeld over wat autisme kan betekenen voor je kind. Dat is erg fijn om die erbij te kunnen zien.

 – Judith

“Ik heb onlangs de training gevolgd van Margaret. Ik vind het een leuke, informatieve training en het gaf me stof tot nadenken. Ik heb een zoon met autisme en wist best al veel over autisme maar het is ook een bijspijker voor mij. Ik vond het fijn dat ik de ruimte kreeg van Margaret om toelichting te geven op bepaalde zaken waar ik als moeder vaak tegenaan loop. Margaret heeft veel kennis over autisme. Ook vind ik dat ze goed inspeelde op de bijdrage van de groep zonder de rode draad uit het oog te verliezen. Ga zo door Margaret!”

– Loes